İnovatif Fuarcılık kavramının en önemli kısımlarından biride müşterilerimizin fuarla ilgili tüm ihtiyaçlarına sağlıklı ve net bir şekilde cevap verebilmektir.

Fuar oranizasyonu en zorlu, riskli ve masraflı bölümü kesinlikle lojistik kısmıdır. Katılımcılarımızın fuara giderken en fazla zaman kaybettikleri ve fuar öncesi gerginliği dediğimiz psikolojinin temel sebebi genellikle hep lojistik problemleridir.

İşte bu yüzden biz 'Fuar Lojistiği' konusundaki tüm tecrübemizi tek noktada toplayarak, tüm riskleri minimize eden ve katılımcılarımız için maliyetleri oldukça düşüren bir yapıya kavuşturduk. 

Argento Logistic; 30'dan fazla ülkede düzenlenen uluslararası fuarların  Türkiye resmi temsilciliğini üstlenen 'INTR FAIR's ile aynı grup şirketi olması sebebiyle,
fuar nakliyesinin temel gereksinimleri, zamanın önemi ve fuarcılık tecrübesi yüksek personeli ile en etkili 'Fuar Lojistiği' hizmeti veren kuruluşlardan biri konumundadır.

Aşağıdaki bilgiler katılımcımızın fuar nakliyesi öncesinde ihtiyaç duyabileceği ve  hazırlıklarını oldukça kolaylaştıracak pratik bilgiler içermektedir, diğer konularda yukarıdaki Argento Lojisitik logosunun üzerine tıklayarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Fuar Lojisitiğinde bilinmesi gereken en önemli konu, bir malın herhangi bir yurtdışı gümrüğünden çekilebilmesi için;

Fatura (Commercial Invoice) + Menşe Şahadetnamesi (Origin) + Çeki Listesi (Packaging List) + Gümrük Beyannamesi olmazsa olmazıdır!

Hacim ( m3) Hesaplama

Hacim Hesaplaması
Taşımacılıkta, taşınan yükün ağırlığı ile birlikte hacmi yani kapladığı alan da önem göstermektedir. Bu nedenle taşıma çeşitlerine göre metreküp bazında minimum ağırlıklar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Taşıma Şekli Baz Minimum Ağırlık
Hava Yolu 1 m3 167 kg
TIR + Uçak 1 m3 167 kg
Kara Yolu 1 m3 333 kg
Deniz Yolu 1 m3 1000 kg


Kargonuzun hacim ağırlığını hesaplamak için aşağıdaki tabloyu kullanabilirsiniz. Kap (koli-sandık-palet) adedini ve kap ölçülerini (santimetre cinsinden) giriniz. 
Doldurulması gereken alanlar sadece " Koli Adedi, Genişlik, Uzunluk, Yükseklik "

Genişlik x Uzunluk x Yükseklik x koli adedi = m3

Örnek : Genişliği 0,50m, uzunluğu 0,50 m. ve yüksekliği 1,72 m. olan 10 koli için toplam hacim 4,3 m3 dür.

Daha net bir hesaplama yapabilmek için Argento Lojistik Hacim Hesaplama programını kullanabilirsiniz.